© 2019 Coen van den Ende 

Tel:0

Over Coen

Coen schildert en tekent al meer dan 40 jaar. Wat begon als hobby ontwikkelde zich via een studie aan de Vrije Academie in de Haag tot een volwaardige baan. Lange tijd combineerde hij het werken met kinderen in het atelier van de Naschoolse Opvang met het werken met volwassenen in zijn eigen atelier. Kinderen dagen uit. Het werken met klei kwam erbij. Zowel boetseren als het werken met handvormen en met de draaischijf. Daarna het werken in steen. Hij volgde een cursus in Pietrasanta in Italië m een aantal weken met Carrara marmer te leren werken.  

 

Maar of het nu om kinderen of volwassenen gaat, elke cursist is altijd met zijn eigen project aan de slag. De ateliers zijn letterlijk werkplaatsen met kunstenaars waar mensen met en van elkaar leren. Lesgeven in de zin van “ en vandaag staat het stilleven op het rooster”  is niets voor Coen. Zelf werkt hij in zijn eigen atelier net al de overige bezoekers aan zijn eigen werk. En daar waar nodig en gevraagd helpt hij om vastlopers in het creatieproces te doorbreken.

  

Ook tijdens het verzorgen van korte workshops werken mensen onder zijn begeleiding aan een eigen werk. In het beeldhouwen staat dan het ervaren van ritme centraal. De meditatieve aandacht die ontstaat in de cadans van het met losse pols werken met hamer en beitel. Als die er is, komt het werk vanzelf. Ook schilderen gaat vaak over ‘loslaten’. Het loslaten van het idee van het gewenste  resultaat. Maar ook over durven en groot werken, forse streken  maar ook de precisie en de fijne lijntjes.

 ​ 

Het is het werken met mensen en het zelf creëren dat hem drijft. Exposeren is niet zijn grootste hobby, maar de vraag om deze drie weken in Brouwershaven te komen exposeren en werken, was direct raak. De combinatie van het leveren van een bijdrage aan het onderhoud van zo’n prachtig monument als de Kerk en werken met de kinderen en volwassenen in een mooi stadje als  Brouwershaven kom je niet vaak tegen.

.

aboutus

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. Tell your visitors a bit about your services.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram